16 d’abr. 2012

[1er] TOP 5 de videoclips!

Encetem secció dedicada als clips musicals. Grans cineastes com Spike Jonze o Michel Gondry van començar dirigint videoclips, exemplificant la connexió directe que hi ha entre aquests i el cinema pròpiament dit. Algunes d'aquestes peces són obres d'art, curtmetratges musicals propensos a la infravaloració que mereixen, sovint, més atenció. Així és que aquí va un primer rànquing personal de grans videoclips. Si voleu aportar-ne algun, per mi encantat!

5 - Big Bad Wolf (Duck Sauce)
Comencem amb aquest primer TOP 5 amb un vídeo que si bé no és ni de bon tros una obra mestra, sí que té la seva gràcia. Sexualitat en clau humorística que dóna brillantor a una cançó amb poques possibilitats. Dirigit per Keith Schofield.



4 - I Fink U Freeky (Die Atwood)
En quart lloc, videoclip estrany, compendi de freaks ben produït i rodat. Dirigit pel famós fotògraf sud-africà Roger Ballen.



3 - Mein Land (Rammstein)
En tercer lloc hi tenim un grup que no podia faltar: Rammstein. Famós pels seus videoclips -alguns d'ells molt polèmics, com el pornogràfic Pussy, que no faltarà en futurs rànquings- el grup alemany presenta la seva darrera cançó amb un vídeo paròdic dels Vigilants de la platja, d'aire retro primer i sinistre després. Dirigit pel músic i director Jonas Åkerlund.




2 - Star Guitar (The Chemical Brothers)
En segona posició, una obra d'art. El ritme fet paisatge. Dirigit, precisament, pel francès Michel Gondry.



1 - Rubber Johnny (Aphex Twin)
I per últim, en primera posició, una altra obra d'art! Com no podia ser d'una altra manera, Chris Cunningham i el seu sinistre sentit de l'estètica i el ritme units a la música d'Aphex Twin. Extraordinari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada